Malzemeler:
-250gr kıyma (Dilerseniz kuşbaşı da kullanabilirsiniz)
-1 soğan
-Ekmek içi
-1 yumurta
-Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane, kekik.
Sosu İçin:
-1-2 y.k domates salçası
Hazırlanış:
-Patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde kesin
-Tuzlu suda acı suyu çıkana kadar bekletin. (Ortalama yarım saat)
-Soğanı rendeleyip kıymayı, yumurtayı, ekmek içlerini ve baharatları ekleyip karıştırarak köfteyi hazırlayın.
-Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
-Patlıcanları süzün ve kağıt havluyla kurulayın.
-Patlıcanları kızartın.
-Köfteleri kızartın.
-Patlıcanları artı (+) şeklinde koyup tam ortasına köfteyi yerleştirin ve patlıcanların iki ucundan kürdanla tutturun.
-Üzerine salçalı sosu dökün.
-200 derecede fırında pişirin.
-AFİYET OLSUN-
Bizi instagramdan da takip edebilirsiniz😊 @hayali_lezzetler_
Yorumlar
Yorum Gönder