Dereotu Ve Peynirli Pastane Poğaçası

                                                    

                                                         
           
   MALZEMELER : 
                                        
                                 • 200 gr tereyağı 
                                 • 100 ml sıvıyağı
                                 • 1 çay bardağı yoğurt 
                                 • 1 yemek kaşığı sirke 
                                 • 1 paket kabartma tozu 
                                 • 1 tatlı kaşığı tuz 
                                 • 2 adet yumurta 
                                 • 1 tatlı kaşığı maya 
                                 • 1 tatlı kaşığı şeker 
                                 • 1 kahve fincanı ılık su 
                                 • 5 su bardağı un 
                                 • kıyılmış dereotu 
                                         
   İÇ HARCI İÇİN :
                                
                                 • Ezilmiş beyaz peynir 

   ÜZERİ İÇİN:
                                 • 1 yumurta sarısı 
                                 • 1 tatlı kaşığı pekmez 
                                 • Susam, çörekotu 
  

   HAZIRLANIŞI:

  Hamur malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz.
  1 fincan suda maya ve şekeri çözündürüp karışıma ilave ediyoruz. 
  Unu elekten geçirerek , yavaşta ilave ediyoruz. 
  Tüm malzemeleri yoğuruyoruz. 
  Son olarak kıyılmış dereotunu ekliyoruz.
  Poğaça hamurumuz hazır.  
  Bezeler halinde aldığımız hamurumuzu açıp , içerisine peynir koyuyoruz.
  Uçlarını birleştirip oval bir form veriyoruz.
  Yumurta sarısını pekmezle karıştırıp üzerlerine sürüyoruz.
  Çörek otu ve susam serpiştiriyoruz.
  180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 30 dakika pişiriyoruz .


AFİYET OLSUUUN 
   
  

Yorumlar