MALZEMELER :
• 200 gr tereyağı
• 100 ml sıvıyağı
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı maya
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 kahve fincanı ılık su
• 5 su bardağı un
• kıyılmış dereotu
İÇ HARCI İÇİN :
• Ezilmiş beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
• 1 yumurta sarısı
• 1 tatlı kaşığı pekmez
• Susam, çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz.
1 fincan suda maya ve şekeri çözündürüp karışıma ilave ediyoruz.
Unu elekten geçirerek , yavaşta ilave ediyoruz.
Tüm malzemeleri yoğuruyoruz.
Son olarak kıyılmış dereotunu ekliyoruz.
Poğaça hamurumuz hazır.
Bezeler halinde aldığımız hamurumuzu açıp , içerisine peynir koyuyoruz.
Uçlarını birleştirip oval bir form veriyoruz.
Yumurta sarısını pekmezle karıştırıp üzerlerine sürüyoruz.
Çörek otu ve susam serpiştiriyoruz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 30 dakika pişiriyoruz .
AFİYET OLSUUUN
Yorumlar
Yorum Gönder