Cevizli Burma Tatlısı Tarifi

Cevizli Burma Tarifi                                                                                                                         
 Merhaba arkadaşlar bugün burma tatlısı ile karşınızdayız.Bayramda yaklaşırken harika   lezzetli bu tatlının tarifini sizlerle paylaşalım.Hadii hiç oyalanmadan tarife geçelim =) 


   

   

   MALZEMELER

 2 Adet Yumurta
 Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
 1 Su Bardağı süt ve 1 Su Bardağından 2 Parmak Eksik Daha Süt.
 1,5 Yemek Kaşığı Sirke
 4,5 Su Bardağı Un(Hepsi Aynı Anda Dökülmeyecek ve kaliteli bir un olmalı)
 1 Paket Kabartma Tozu
 Bir Paket Tereyağın 4'te 1'i
 Biraz tuz
 Nişasta
    Şerbetin Malzemesi için;
 3 Su Bardağı Toz Şeker
 3 Su Bardağı su
 Limon(birkaç Damla)
     İçi İçin;
 Ezilmiş Ceviz ve 3 Yemek Kaşığı Şeker
    Üzeri İçin;
 Bir Paket Tereyağın Yarısı
 1 Su Bardağından 1 Parmak Eksik sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

Sütümüzü kabımıza alalım.Ardından Sıvıyağı,yumurtamızı,tereyağımızı,sirkemizi ve çay kaşığı ile tuzumuzu koyup malzemeleri Karıştıralım.Sonrasında kontrollü şekilde un koyuyoruz ve kabartma tozunuda ilave edip hamuru yoğuruyoruz.Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamuru 20 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen Hamuru avuç içinden az büyük bezeler haline getiriyoruz.Yapılan bezeleride bir bez ile kapatıp  20 dakika daha dinlendiriyoruz.Daha sonra bol nişasta ile bezeyi açıyoruz ve kesinlikle nişasta olmalı.


 Hamurumuzu açtıktan sonra içini koyuyoruz ve ince oklavaya doluyoruz kenarlarından ortaya doğru büzüyoruz.Ve tepsiyi dolana kadar yapıyoruz.Tatlımızı kesiyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Üzerinin yağı için yağları alıp 15 dakika  kaynatıyoruz. Heryerine gelecek şekilde yağı üzerinde gezdirip döküyoruz.
    

   Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz.Biz bu arada şerbetini hazırlayalım.Bunun için Toz şekeri tencereye alalım suyunu koyalım kaynayınca birkaç limon damlatıp altını kapatalım.Kaynaması kesilince tatlımıza şerbetini dökelim çekmesini bekleyelim.Afiyet Olsun.

Yorumlar