Açma Kete

 ✬ ✦ ✧ Açma Kete Tarifimiz ★ ✮ ✰ 



   Merhabalar  açma ketemizin tarifini denemek istermisiniz? Tadı gerçekten çok güzel ve beğenerek sizlere sunduğumuz bir tarif.Tarifimiz instagram sayfamızda da mevcuttur .


Şimdi malzemelerimizi sayarak başlayalım;

 Hamuru için;
                                                                             
     ✔️   2 litre süt
     ✔️ 6 tane Yumurtanın akı(Sarısını yüzüne. ) 
     ✔️ 1,5 su bardağı sıvı yağ
     ✔️ 2 yemek kaşığı tuz
     ✔️ 3 yemek kaşığı şeker
     ✔️ 1 paket yaş maya
     ✔️ Alabildiği kadar un
     ✔️ Çörek Otu
 İçi için
  •         4 Paket Sana Yağ
  •         1 Kepçe Tahin
  •         İsteğe bağlı kavrulmuş un





  Malzemelerimiz bu kadar =)  Hemen Tarife Geçelim.
yukarda saydığımız hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.kontrollü bir şekilde unu ilave  ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Avuç içi büyüklüğünde bezeler yapalım.Bezelerimizi hava almayacak şekilde 5 10 dakika dinlendirelim.
içi için tahinin ve margarinimizi eritelim.Un kullanacaksanız kavuralım.
Beş adet bezeyi yuvarlak açıp her katına hazırladıpımız içten dökerek rulo yapalım.Yaptığımız ruloyu 10 parçaya ayıralım.Parçalarımıza elimizde yuvarlak şeklini vererek ya yağladığımız ya da pişirme kağıdı kullandığımız tepsinin üzerine dizelim.Çatal yardımı ile ketelerin birkaç yerine batıralım.




   Üzerine yumurta sürüp çörek otunu serpelim.
 Önceden ısıtılmış 180 200 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim.


  Deneyen herkese Afiyet Olsun =D





Yorumlar