Tane Tane Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları

        

           


            • Pirinç seçimi oldukça önemlidir.  baldo olmasına özen göstermeliyiz .

          • Pirincimizi tuz ile birlikte ılık suda bir süre bekletmeliyiz 

          • Beklettikten sonra duru suyu akana , nişastası gidene kadar güzelce yıkamalı daha sonra  süzmeye bırakmalıyız .

         • Pirincinizi tuz serperek kavurmalısınız.

        • Lezzet açısından tereyağı ve zeytinyağı kullanımını tavsiye ederiz .

        • Pirinç su dengesini iyi ayarlamalıyız. Ölçüyü 1'e 1,5 olarak kullanabilirsiniz.

        • Pilavın garnitürlü veya sebzeli olmasını isterseniz pilav suyunu çektikten sonra malzemeleri  içerisine ekleyebilirsiniz. 

       • Birkaç damla limon suyu eklemek tereyağının sarılığını alacağı için pilavınızın daha  parlak  ve  beyaz olmasını sağlayacaktır.

      • Pirinçlerinizin üzerine eklediğiniz su azalmadan tencerenin kapağını açmamak önemlidir.

     •  Kısık ateşte pişmeye bıraktıktan sonra bir süre dinlenmeye alırsanız pilavınız daha    lezzetli  olacaktır .


       Pirinç pilavını yapabilen her yemeği yapar diye bir söz vardır .Herkes pilav yapar ama lezzeti  aynı olmaz . Siz hem bizim tarifimizle hem de lezzetli ellerinizle en güzelini yaparsınıızz❤️  Hadi  hemen tarife geçelimm :) 

     MALZEME LİSTESİ:

   • 2/5 bardağı pirinç(pilavlık) 

   • 2 çorba kaşığı tereyağı   

   • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

   • 2 çay kaşığı tuz

   • 4 su bardağı kaynar su

    HAZIRLANIŞI :

     Pirincimizi bir kap içerisine alıp üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave edip karıştırıyoruz.

    20 dakika ıslatıyoruz sonrasında kırmadan dikkatlice parmak aralarımızdan geçirerek      pirincimizi yıkıyor ve suyunu süzdürüyoruz.

   Önce tencerenin içerisine zeytinyağı döküyoruz.

   Daha sonra pirinç üzerine tereyağını ve tuzu ilave ediyoruz 

   5 dakika daha kavurduktan sonra suyu ilave edip kapağını kapatıyoruz .

   Piştikten sonra bir süre dinlendirip servis ediyoruz .

AFİYET OLSUN .

Yorumlar