Ana içeriğe atla
Oraletli Pasta (Portakallı)
Bugün sizlere oraletli pasta tarifi ile geldim hem yapımı çok kolay hem de çayların yanında vazgeçilmez bir pasta bence gelin malzemelere geçelim.
- Portakallı oraletli kısmı :
- 1,5 çay bardağı portakallı oralet
- 1 çay bardağı şeker
- 5 çay bardağı su
- 1 çay bardağı nişasta
- Muhallebi kısmı için :
- 1 çay bardağı nişasta
- 5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
Tarif kısmına geçelim :
- Öncelikle ocağa koyduğumuz tenceremizle sosumuzu yapacağız. Portakallı oralet, nişasta, şeker ve suyu koyup kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Sosumuz kaynarken borcamın içini hafif suyla ıslatıyoruz ters çevireceğimiz için yapışmaması için önemli sosumuz kaynadıktan sonra borcama döküyoruz.
- Sosumuzun üzerine bisküvilerimizi diziyoruz.
- Muhallebi içinde tencereye süt, şeker, nişastayı koyun. Koyulaşıncaya kadar kaynatın.
- Kaynadıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün.
- Buzdolabına koyup soğumaya bırakın 7 8 saat dinlendirin yoksa ters çevirirken borcamda kalıntı kalabilir
İşte bu kadar basit ve lezzetli tarifimizin sonuna geldik . Umarım dener ve beğenirsiniz. İnstagramdaki tariflerimizede göz atmak için tıklayınız. Afiyet olsun :) 💁
Yorumlar
Yorum Gönder