Yemeğiniz Çok Tuzlu Olduysa Ne Yapılmalı?

 


  • PATATES: Tuzu çok fazla olan yemeklere parçalara ayrılmış patates koyabilirsiniz. Eğer patatesi kaldırmayacak bir yemek yapıyorsanız piştikten sonra geri alabilirsiniz.

  • LİMON SUYU: Yemeğinize 5 damla limon suyu sıkarak tuzunu azaltabilirsiniz. Yoğurt olan çorbalarda kullanmayınız. Sebzeli, salçalı çorbalarda bu tekniği kullanınız. 

  • YOĞURT: Tuzlu yemeğe yoğurt eklemek için ayrı bir kasede yemeğin yada çorbanın suyu ve bir kaşık yoğurdu karıştırın ve ılık olduğunda yemeğe ekleyin. Böylece hem tuzu azalacak hem de çorbaya terbiye yapmış olacaksınız

  •  TOZ ŞEKER: Zeytinyağlı yemekler için uygundur. Şeker tuzu kıracaktır. Yemeğin miktarına göre ayarlayın. 

  • SÜZME YÖNTEMİ: Yemeğin taneli kısmını ayrı kaba süzün ve başka bir tencere de yemeğinize göre salçalı soğanlı sos hazırlayıp tencere içine ekleyin. Kıvamını alana kadar kaynatın.

Yorumlar