Bugün sizler için kabak tatlısı yaptım. Başka tatlılara göre kalorisi daha düşük olduğu için daha rahat tercih edilen bi tarif tarifimize geçelim.
Malzemeler :
- 2 kg bal kabağı
- 3 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre azaltılıp arttırabilirsiniz.)
- 1-2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
Yapılışı :
- Kabağı ince ince dilimleyip çekirdeklerini çıkartıp bol suda yıkayın.
- Büyük geniş bir tencereye kabakları aralarına şeker dökerek dizin.
- Tencerenin ağzını kapatıp 1 2 saat bekletin. Böylece şekerin kabakla özleşmesini sağlarsınız.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu bırakana kadar 25 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin.
- Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun 😊
Videolu tariflerimize göz atmak için tıklayınız.
Yorumlar
Yorum Gönder