Kabak Tatlısı

 Bugün sizler için kabak tatlısı yaptım. Başka tatlılara göre kalorisi daha düşük olduğu için daha rahat tercih edilen bi tarif tarifimize geçelim. 

Malzemeler :

  • 2 kg bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre azaltılıp arttırabilirsiniz.)
  • 1-2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
                                                                      


Yapılışı :

  • Kabağı ince ince dilimleyip çekirdeklerini çıkartıp bol suda yıkayın.
  • Büyük geniş bir tencereye kabakları aralarına şeker dökerek dizin.
  • Tencerenin ağzını kapatıp 1 2 saat bekletin. Böylece şekerin kabakla özleşmesini sağlarsınız.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu bırakana kadar 25 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun 😊
Videolu tariflerimize göz atmak için tıklayınız.

Yorumlar